torsdag 24 oktober 2013

Torsdag

Så har nästan hela den här arbetsveckan svischat förbi igen, det går så fort nu! Antagligen för att det är fullt upp på praktiken så jag inte hinner titta på klockan under dagen.

Efter jobbet åkte jag direkt till Örgryte-gymmet och körde Functional Moves. Roligt med annorlunda och tuffa övningar! Hemma hade Fabian lagat mat så jag kunde sätta mig direkt vid dukat bord och efteråt var jag så sugen på att baka att jag slängde ihop en sats äpplemuffins.. igen.

Den här gången experimenterade jag lite. Jag utgick från ett vanligt svenskt hederligt muffinsrecept men skippade vätskan och rörde i 50 gr halvsmält smör i ägg, socker- och mjölblandningen för att få en tjockare och trögare konsistens som amerikansk muffinssmet.

Fyllde muffinsfomar till 3/4 och tryckte i äpplen som legat i  kanel- och sockerblandning. Resultatet blev fina muffinsar men härlig skorpa, saftig kaka och riktigt kletiga i mitten runt de mjuka äpplebitarna. Som en ljus äpplekladdkakemuffins. Man får nog inte äta för många för då kan man få ont i magen.. :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar