onsdag 23 oktober 2013

Rotfrukts- och avokadosallad

Idag var första dagen jag kände av att det började mörkna tidigare än vanligt. Har tänt ljus runt om i lägenheten och plockat in hösten till matsalsbordet i form av en glascylinder fylld med lönnlöv i sprakande färger.

Till middag blir det en ljummen sallad på rotfrukter, avokado och qinoua. Har även förberett en sås på yoghurt och vitlök som är god att ha till.

Enligt mig är detta ett riktigt "man tager vad man haver"-recept och kan se ut som följande,
3 morötter
3 palsternackor
4 potatis
2 nävar småbuketter blomkål
1 röd paprika i långa fina bitar
2 små rödlökar
1 dl kokt qinoua
Halloumi eller stekt bacon
2 mogna avokado
1 näve babyspenat
1 näve cocktailtomater

Alla rotfrukterna samt lök och paprika skärs i mindre stavar, ringla över lite olja och krydda med salt, peppar och någon trevlig ört. Kör in i ugnen på ca 225 grader till de är mjuka och fått fin färg. Släng in blomkålen när det är ca 10 minuter kvar. Koka qinoua enligt anvisningar, lägg upp och blanda rotfrukter och qinoua på ett snyggt fat och låt svalna något innan du lägger på den skivade avokadon och nystekta halloumin/bacon. Bon appetit!



Min plan för kvällen var att gå på mitt livs första Bodystep men tiden rann iväg så nästa punkt på agendan blir soffan och Bonde söker fru. Ska köra Functional Moves imorgon så jag kan behöva lite vila :)


/Karin


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar