måndag 2 april 2012

Börjes Chocolate Crisp Cookies

Här kommer det utlovade receptet på Börjes frasiga och mumsiga kakor!
Skriv ut och spara till nästa kalas! Garanterad succé!

170 grader

10 minuter
Antal - Många!

225 gram smör (resultatet blir bäst om det är äkta smör som fått ligga framme en stund)

2 dl socker
2 dl farinsocker
2 tsk vaniljsocker

Rör ihop till en mjuk deg och tillsätt följande ingredienser, tänk på att blanda ihop de torra ingredienserna separat och sikta ner blandningen under omrörning. 


2 ägg 

5 dl mjöl
2 tsk bikarbonat
2 tsk salt

Hacka mörk choklad och hasselnötter i grova bitar och rör ner.

Rulla sedan degen i två lika stora rullar och kyl över natten, skär i skivor och grädda till gyllenbruna fina kakor. 
Tips! Är du otålig som mig, kan du lägga dem i frysen och grädda samma dag. 



Bild från ica.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar