Skriv ut och spara till nästa kalas! Garanterad succé!
170 grader
10 minuter
Antal - Många!
225 gram smör (resultatet blir bäst om det är äkta smör som fått ligga framme en stund)
2 dl socker
2 dl farinsocker
2 tsk vaniljsocker
Rör ihop till en mjuk deg och tillsätt följande ingredienser, tänk på att blanda ihop de torra ingredienserna separat och sikta ner blandningen under omrörning.
2 ägg
5 dl mjöl
2 tsk bikarbonat
2 tsk salt
Hacka mörk choklad och hasselnötter i grova bitar och rör ner.
Rulla sedan degen i två lika stora rullar och kyl över natten, skär i skivor och grädda till gyllenbruna fina kakor.
Tips! Är du otålig som mig, kan du lägga dem i frysen och grädda samma dag.
![]() |
Bild från ica.se |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar