Jag gick lös i trädgårdslandet i lördagskväll och skördade de rödaste stjälkarna jag kunde hitta i rabarberdjungeln. För ju rödare stjälkar, ju vackrare färg på saften.
Trots att jag tog med mig en rejäl laddning syntes det knappt att jag varit i farten.
På söndagsförmiddagen hackade jag ner ett kilo stjälkar och tillsatte 1,5 liter vatten.
Detta fick sedan koka i lugn och ro i 15 minuter. Man ska nämligen undvika att röra då det finns risk att saften blir grumlig.
Därefter rotade jag fram en gammal gardinbit som fick tjäna som saft-Maja i brist på annat.
När fruktköttet var bortsilat lät jag saften koka upp och tillsatte socker. Enligt Leilas recept ska det vara ca 4 dl socker till 3 l men jag smakade mig fram till en något mindre mängd.
För att få fram den friska smaken pressade jag till sist i saften av en halv citron.
Häll på flaska och bjud till fikat. Spädes 1+1.
Tadaaa!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar