lördag 15 mars 2014

Citronkladdkaka

Har fått dille på citron, en smaksättare som jag tidigare varit lite skeptisk till när det kommer till sött. Lemoncurd och gula karameller är exempelvis något jag gärna hoppar men trots detta fastnade jag för ett recept på ljus?! kladdkaka med massa citron i! Antagligen för att det är äkta vara. 


Den var minsann inte dum, sötsyrlig och god. Perfekt till kaffet med lite lättvispad grädde till :) 

150 gr smör
1 ekologisk citron, både skal och saft
2,5 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl mjöl
Florsocker och grädde till servering

Smält smöret, låt svalna. Tvätta och torka citronen. Vispa ägg och socker pösigt, riv ner skalet från hela citronen och pressa i saften. Tillsätt vaniljsocker, mjöl och smör, rör ut till jämn smet. 
Smörj och mjöla form med avtagbar kant, häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i 35 minuter, 150 grader. 

Servera kakan kall med ett lager florsocker på och med en klick lättvispad grädde till. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar