onsdag 25 december 2013

Bomben!

Hugo 5 år blev alldeles förskräckt när jag började prata om  kvällens bomb. När jag senare förklarade att det var en glassbomb ryggade han tillbaka ännu en gång och frågade storögt "kommer det bli glass överallt nu?!" Goa ungar :) 

Kvällens dessert gjorde succé och gick hem hos både barn som vuxen. Jag föredrar att avsluta julmiddagen med något kallt och fräscht. I bomben hade vi varvat Sia lak. fria vaniljglass , mangosorbet och hallonsorbet samt grundat med en härlig skiva krispig maräng i botten. Busenkelt och går att förbereda flera dagar innan. Tips inför nyår för er som fortfarande funderar på desserten!


Gör såhär:

Köp glass alt. sorbet i valfria smaker. Ställ en mellanstor skål i frysen en stund. Då fryser glassen snabbare. OBS! Klä formen invändigt med plastfolie. 

Tryck ut första lagret glass i skålen så det täcker, ta nästa och fortsätt tills skålen är fylld . Avsluta med att trycka ner/på en marängbotten på toppen. Färdig! Ställ i frysen fram till servering. 

Vid servering behöver den några minuter på sig för att släppa formen innan man kan garnera. Vi körde all in med tomtebloss, choklad och strössel. 

Smaklig spis!


Förslag på annan garnityr med choklad, nötter och färsk frukt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar