Blev bjuden på en fantastiskt god rätt av kusin Nina för en tid sedan. Det var Pernilla Wahlgrens kycklingrullader med fetaost- och philadelphiafyllning. Dock blev det där med rullader och bacon-os tillslut både energi- och tidskrävande så det slutade med att jag tog och gjorde om receptet till mitt eget utan krussiduller.
4 portioner
200 grader
En plåt med ugnsgrönsaker som morötter, palsternackor, blomkål och potatis.
4 kycklingfiléer
½ paket fetaost
1 msk basilikapesto
200 gr philadelphia vitlök och örter
2 st vitlöksklyftorFörbered plåten med ugnsgrönsaker, häll på en skvätt olja , salt och dra ett par drag med pepparkvarnen. Sätt in dem i ugnen och rör om då och då.
Ta fram kycklingen och skär filéerna så du får ut tre jämnstora längder per filé. Salta och peppra och bryn dem fint i pannan. Lägg upp dem i ugnsfast form och rör sedan ihop philadelphian, pressad vitlök, pesto och den smulade fetaosten. Smaka av så du fått till rätt mängd med basilikapeston.
Bred sedan över blandningen över de brynta filéerna.
Innan jag ställer in dem i ugnen häller jag på ett par matskedar vatten för att det ska bildas en god sås. Låt kycklingen steka färdigt i ugnen ca. 15-20 minuter.
Servera med stor god sallad till!
1 msk basilikapesto
200 gr philadelphia vitlök och örter
2 st vitlöksklyftorFörbered plåten med ugnsgrönsaker, häll på en skvätt olja , salt och dra ett par drag med pepparkvarnen. Sätt in dem i ugnen och rör om då och då.
Ta fram kycklingen och skär filéerna så du får ut tre jämnstora längder per filé. Salta och peppra och bryn dem fint i pannan. Lägg upp dem i ugnsfast form och rör sedan ihop philadelphian, pressad vitlök, pesto och den smulade fetaosten. Smaka av så du fått till rätt mängd med basilikapeston.
Bred sedan över blandningen över de brynta filéerna.
Innan jag ställer in dem i ugnen häller jag på ett par matskedar vatten för att det ska bildas en god sås. Låt kycklingen steka färdigt i ugnen ca. 15-20 minuter.
Servera med stor god sallad till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar