fredag 5 oktober 2012

En touch av Thailand

Igår efter att jag och pappa åkt runt i ösregnet blev jag sugen på att göra en go gryta. Av det jag hittade i skafferiet blev det en thaigryta med röd curry och kycklig! Mums! Ett bra recept som går att variera och göra veganskt samt till många.

Det du behöver är:


4 kycklingfiléer
1/4 kycklingbuljong
2 dl kokosmjölk
1 msk sesamolja
1 msk honung
2 st lime
En skvätt soja
2 vitlöksklyftor
1 ½ msk röd curry (efter smak, börja med 1 msk)
Paprika (gärna röd så det blir lite färg)
Morot
Broccoli
Vattenkastanjer
Cashewnötter till servering

Sätt på ris, skär upp kycklingen i bitar, stek dem så de får fin färg. Hacka upp paprika, broccoli och skiva morötter till fina tunna stavar. Hetta upp panna med olja och woka grönsakerna. Tillsätt därefter vitlök, sesamolja, honung, lime, soja, röd curry och låt det fräsa i 2 minuter. Häll sedan i kokosmjölken plus smula i kycklingbuljong, låt puttra i ett par minuter.

Servera med ris och cashewnötter, smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar